Dan zaštite na radu

DAN ZAŠTITE NA RADU

Od 1989. godine u više od 120 zemalja svijeta 28. travnja obilježava se kao Međunarodni dan sjećanja na poginule radnike pod motom „Sjetimo se mrtvih, borimo se za žive“.

Na inicijativu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske te uz podršku Gospodarsko-socijalnog vijeća, Hrvatski sabor je 1. lipnja 2007. godine donio Odluku o proglašenju „Nacionalnog dana zaštite na radu“ (Narodne novine, broj 61/07) te je navedenom odlukom 28. travnja proglašen „Nacionalnim danom zaštite na radu“.

Nacionalno vijeće za zaštitu na radu svake godine organizira prigodno obilježavanje Nacionalnog dana zaštite na radu.
Javni poziv – dodjela priznanja i nagrade za promicanje zaštite na radu 2013.
 

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava raspisuje javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja i nagrade za promicanje zaštite na radu.

 

Za ostvarene značajne rezultate i postignuća u zaštiti na radu te unaprjeđenje zaštite na radu s ciljem smanjenja broja i intenziteta ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i drugih bolesti u svezi s radom dodjeljuju se priznanja i nagrada za životno djelo. Rok za podnošenje prijedloga je 30. ožujka 2013. godine, a tekst javnog poziva s uvjetima i načinom prijave možete preuzeti ovdje.